PPC Verhoeven Pallets - Stapelgek op hout!


PPC Verhoeven Pallets is een middelgroot houtverwerkend bedrijf gevestigd te  Ridderkerk, welke zich voornamelijk toelegt op de productie van diverse soorten pallets voor verschillende eindgebruikers uit de gehele industrie en ten behoeve van diverse logistieke dienstverleners.

 

Teneinde flexibel te produceren, “just in time” te kunnen leveren en zowel kleinere als grotere volumes te bedienen, staan voor de productie van diverse logistieke dragers twee (deels) geautomatiseerde productielijnen opgesteld en is tevens een afdeling handmontage geïntegreerd; gezamenlijk met een capaciteit van ruim 600.000 eenheden. Met name de afdeling handmontage geeft ruimschoots de mogelijkheid diverse afwijkende maatvoeringen te produceren en in intensieve samenwerking met de afnemer of eindgebruiker te kunnen voldoen aan specifieke wensen en voorwaarden. Voorts heeft het bedrijf de beschikking over droogkamers, waarbij desgewenst tevens een warmtebehandeling (ISPM 15) in het kader van de “Internationale Fytosanitaire Maatregelen” kan worden gegarandeerd. De ligging, op nog geen kilometer afstand van een belangrijk verkeersknooppunt met optimale ontsluiting naar diverse windrichtingen, blijkt zeer gunstig voor de bereikbaarheid van en naar klanten gelegen in de Randstad, Utrecht, Brabant en Zeeland.

 

PPC Verhoeven Pallets onderscheidt zich van andere toeleveranciers van pallets, nu deze sinds geruime tijd deel uitmaakt van de groep “Verhoeven Houtproducten”, met als hoofdzetel de vestiging te Harskamp (gemeente Ede). Op deze locatie is L.H. Verhoeven’s Zagerij en Houthandel gevestigd; een zeer moderne en vol geautomatiseerde zagerij. Mede in combinatie met haar zusterbedrijf Harskamp Timber Logistics - een rondhoutinkooporganisatie - is de palletfabriek altijd gezekerd van kwalitatief hoogstaand(e) en gecertificeerd(e) hout en houtproducten, alsmede verzekerd van een optimale technische begeleiding en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mechanisatie en automatisering.

 

Klik op de onderstaande film om het proces te bekijken: