L. Verhoeven’s Emballagefabriek en Houthandel B.V.


L. Verhoeven’s Emballagefabriek en Houthandel B.V. is een middelgroot houtverwerkend bedrijf gevestigd te  Ridderkerk, welke zich voornamelijk toelegt op de productie van diverse soorten pallets voor verschillende eindgebruikers uit de gehele industrie en ten behoeve van diverse logistieke dienstverleners.

 

Teneinde flexibel te produceren, “just in time” te kunnen leveren en zowel kleinere als grotere volumes te bedienen, staan voor de productie van pallets twee volledig geautomatiseerde productielijnen in het bedrijf opgesteld. Voorts wordt beschikt over een ruime capaciteit aan droogkamers, welke tevens een warmtebehandeling (ISPM 15) in het kader van de “Internationale Fytosanitaire Maatregelen” desgewenst garandeert. Op verzoek van de klant kan onder het FSC keurmerk worden geleverd; tevens is de gehele productielocatie “B.R.C.” gecertificeerd. De ligging, op nog geen kilometer afstand van een belangrijk verkeersknooppunt met optimale ontsluiting naar diverse windrichtingen, blijkt zeer gunstig voor de bereikbaarheid van en naar klanten gelegen in de Randstad, Utrecht, Brabant en Zeeland.

 

De palletfabriek onderscheidt zich van andere toeleveranciers van pallets, nu deze sinds jaar en dag deel uitmaakt van de groep “Verhoeven Houtproducten”, met als hoofdzetel de vestiging in de gemeente Ede. Op deze locatie is L.H. Verhoeven’s Zagerij en Houthandel gevestigd; een zeer moderne en volledig geautomatiseerde zagerij. Mede in combinatie met haar zusterbedrijf Harskamp Timber Logistics - een rondhoutinkooporganisatie - is de Emballagefabriek altijd gezekerd van kwalitatief hoogstaand(e) en gecertificeerd(e) hout en houtproducten, alsmede verzekerd van zowel een optimale technische begeleiding als de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mechanisatie en automatisering.

 

Klik op de onderstaande film om het proces te bekijken: