L.H. Verhoeven’s Zagerij en Houthandel B.V.


L.H. Verhoeven’s Zagerij en houthandel B.V. behoort tot de grootste, industriële zagerijen in Nederland en is gevestigd te Harskamp (gemeente Ede). Al meer dan één generatie legt de zagerij zich toe op het produceren van gezaagde houtproducten, voornamelijk ten behoeve van de Nederlandse palletindustrie. Jaarlijks wordt afhankelijk van kwaliteit en sterkte, tussen de 120.000 en 150.000 m3 voornamelijk naaldhout verwerkt. Dit rondhout wordt deels verzorgd door onze zusterbedrijf H(arskamp) T(imber) L(ogistics) en deels betrokken van houtproducenten - waaronder Staatsbosbeheer - en houthandelaren in de Benelux en Duitsland. Zowel de zagerij als H.T.L. maken beide deel uit van de groep “Verhoeven Houtproducten”.

 

Het bedrijf is ingericht met een drietal volautomatische zaaglijnen inclusief sorteereenheden, die het mogelijk maakt een grote variëteit aan houtproducten te leveren aan uiteenlopende klanten. Gegarandeerde kwaliteit, flexibel en ‘just in time’ zijn de kernwoorden voor de bedrijfsvoering. Naast de gezaagde houtproducten neemt de zagerij een positie in met levering van chips aan zowel de biomassa - als de spaanplaatindustrie en is zij in staat alle producten onder FSC keurmerk te leveren.

 

Op hetzelfde terrein is tevens haar zusteronderneming ‘Reparatiebedrijf Molenerf’ gevestigd; een bedrijf dat zowel voor de zagerij als betrokken groepsondernemingen diensten verricht, maar ook voor derden in de markt gericht is op instrument - en productinnovatie.

 

Klik op de onderstaande film om het proces te bekijken: