Kist & Co.


“Hout heeft een eigen specifieke plek op het gebied van omverpakkingsmaterialen, deels door de traditie en herkenbaarheid van natuurproducten in houten kisten, maar vooral de verbeterde houdbaarheid die een houten omverpakking verzorgt”.

 

Kist & Co. B.V. is een producent van houten kwaliteitskisten voor de groente en fruitsector gevestigd te   Ridderkerk en maakt deel uit van de groep “Verhoeven Houtproducten”. Vanaf april 2005 presenteert zich de reeds sinds generaties bestaande kistenfabriek -  voorheen bekend als onderdeel van  L. Verhoeven’s Emballagefabriek en Houthandel B.V. -  onder de naam Kist & Co.

 

Kist & Co wordt dagelijks bevoorraad met verse, natuurlijke grondstoffen en produceert veelal binnen 2 x 24 uur de gewenste orders voor de diverse klanten. Kist & Co. bedient haar afnemers op basis van “just in time”  en produceert volgens de normen van het B.R.C. Voor de productie van kisten staan twee grotendeels geautomatiseerde productielijnen opgesteld met een gezamenlijke  capaciteit van plus minus 10 miljoen kisten.

 

Samen met de twee andere voornaamste aanbieders voorziet Kist & Co. jaarlijks de Nederlandse en Belgische groente- en fruitsector van ruim 40 miljoen houten kisten. Naast productie is Kist & Co. in samenwerking met haar afnemers regelmatig nauw betrokken bij productontwikkeling en procesverbetering voor de uiteindelijke eindverbruiker.

 

Klik op de onderstaande film om het proces te bekijken: