HTL Harskamp Timber Logistics


Harskamp Timber Logistics B.V. is een rondhoutinkooporganisatie met als vestigingsplaats Harskamp, gelegen in de gemeente Ede op de Veluwe. De meer dan 20 jaar bestaande activiteiten zijn sinds medio 2005 gebundeld in H.T.L en beslaan zowel aankoop, exploitatie, verwerking en logistiek van diverse soorten houtopstanden, alsook de verwerving van rondhout bij derden, gezamenlijk ten behoeve van industriële afnemers in de zaag-, papier- en spaanderhoutsector. Op basis van verwerving in eigen regie van z.g. “hout op stam” bij diverse boseigenaren en door middel van aankopen van rondhoutsortimenten bij diverse leveranciers in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland worden de bepalende houtverwerkende marktpartijen op dagelijkse basis bediend.

 

Eén van haar voornaamste afnemers is L.H.Verhoeven’s Zagerij en Houthandel B.V. tevens gevestigd te Harskamp. Zowel de zagerij als H.T.L. maken beide deel uit van de groep “Verhoeven Houtproducten”. Harskamp Timber Logistics is oorspronkelijk de eerste Nederlandse rondhoutleverancier in het bezit van het FSC Keurmerk en kan desgewenst al haar producten leveren op basis van dit certificaat of op basis van het PEFC certificaat.

 

Een bijkomende activiteit is de vermarkting van houtchips aan de biomassa - en spaanderhoutindustrie, welke vrijkomen bij de z.g. opwerking van de bomen uit eigen exploitatie en door toelevering van derden. Daarnaast is het bedrijfsonderdeel “Logistics” dagelijks betrokken bij de aansturing van de diverse houtproductstromen en verzorgt zij voor haar klanten naadloos en “just in time”  het transport per vrachtauto, trein of boot.